Mei 08, 2018 Kesihatan, Pemakanan 7 Jenis Masakan Yang Menjadikan Kahak Dan Lendir Kahak dan lendir ialah antara penambah susah saat kita sedang batuk atau selesema. Dahlah batuk, lepas tu kahak menempel berpengaruh di kerongkong. Tahukah anda, terdapat beberapa jenis kuliner yang perlu dielakkan semoga kahak dan lendir tu bahagia dikawal dan dikurangkan? Ini antara senarai kuliner tersebut: Produk tenusu (cheese, yogurt, susu penuh krim etc) Telur Makanan yang kaya gula (biskut, kek, pastry) Makanan yang digoreng karam (deep fried) Semua jenis kuliner berasaskan soya Minuman atau kuliner yang mengandungi kafein (kopi, teh) Makanan berasaskan gandum (roti, muffin etc) Mengurangkan pengambilan makanan-makanan yang tersenarai di atas akan menciptakan anak anda semakin selesa walaupun batuk / selesema. Mari berteman dengan saya Follow my Instagram _yudha58 Baca juga: Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn Subscribe to receive free email updates:
0 Response to "7 Jenis Masakan Yang Menjadikan Kahak Dan Lendir"
Posting Komentar